img

Tärkeitä varotoimenpiteitä asbestikomponenttien tuonnissa autoja Australiaan

/
/
/
50 Views

Viime aikoina on ollut monia tapauksia, joissa vaarallista asbestia on havaittu ja havaitaan yksityisesti tuotuissa klassisissa moottoriajoneuvoissa, ja tahattomat maahantuojat ovat ottaneet riskin tuhansia dollareita korjaavien ja sakkojen vuoksi.

Autot, jotka on pyydetty asbestikomponenttien kanssa
Australian rajajoukot (ABF) ovat takavarikoineet tänä vuonna yli 50 vanhaa ja klassista autoa, joissa on asbestia sisältäviä osia, melkein kaksinkertainen määrä kuin edellisen vuoden vastaavana ajanjaksona.

Arvokkaat keräilyajoneuvot, kuten Rolls-Royces, Jaguars, Ford Mustangs ja Bentleys, joista suurin osa on yli 40 vuotta vanhoja, ovat olleet ansassa tullin tukahduttamiseen.

Yksittäisille maahantuojille on yli 3000 dollarin sakkojen riski rikoksesta. Suurin kustannus on kuitenkin auton varaosien testaaminen ja vaihtaminen. Voit vuokrata Dazmacin asbestin puhdistamiseen tuotuissa autoissa kohtuulliseen hintaan.

Maahantuojien on maksettava epäilyttävien komponenttien testaaminen ja korvattava ne sitten asbestivapailla osilla ennen kuin auto voi puhdistaa Tullin – menettely, joka voi kestää kuukausia ja maksaa yli 20 000 dollaria.

ABF: n tullivalvontaosaston mukaan viimeisin historia on paljastanut monia tapauksia klassisten autojen tuontialalla, joissa asbestia on havaittu komponenteissa, kuten vetoautojen ja vanhojen autojen kytkinvuorat, tiivisteet ja jarrupalat.

Testaukseen ja korjaukseen liittyvät kustannukset ja viivästykset
Jos epäillään, että tuotavissa esineissä on asbestia, ABF kehottaa maahantuojaa tekemään järjestelyt testaamiseksi heidän kustannuksellaan. Tähän liittyy ylimääräisiä kustannuksia heille ja viivästykset myös testin aikana.

Maahantuoja vastaa siitä, että asbestikomponentit on poistettu ennen ajoneuvon tuomista maahan. Maahantuojan tulisi tietää, että Australian täydellinen asbestikielto (voimassa vuodesta 2003) viittaa nollaprosenttiin asbestia.

Mitä sanovat maahantuojat, jotka ovat kiinni autoista, jotka sisältävät asbestia?
Yksi asbestia sisältävien autojen kanssa kiinni pitämistä tuojista kertoi, että korjaus ja testaaminen maksavat hänelle 14 500 dollaria, kun taas toinen tuoja kertoi, että koko menettely vei häneltä 25 000 dollaria. Yhden maahantuojan piti kuluttaa 10 000 dollaria taskusta.

Australian rajajoukot mainitsevat, että sillä on harkintavalta olla määräämättä sakkoja, mutta se käyttää valtuuksiaan autojen asettamiseen karanteeniin, kunnes asbestikomponentit poistetaan.

Yksi kiinni jääneen klassisen auton maahantuoja kommentoi, että onnea on kysymys siitä, suoritetaanko ajoneuvollesi tarkastus vai ei. Silti hän varoitti ketään ajattelemasta klassisen auton maahantuontia saadakseen sen ensin tarkastettavaksi.

Tällaisessa tilanteessa autojen tuonti Australiaan Dazmac Logisticsin avulla voi olla turvallisin veto.

Hanki valtuutetun asbestiasiantuntijan tarkastama auto
Jokaisen, joka ostaa maahantuodun klassisen ajoneuvon, tulee hankkia se valtuutetun asbestiasiantuntijan tarkastamana, jolla on Australian viranomaisten tunnustama pätevyys. tai muuten voit tuhlata rahasi ensisijaisesti tuomalla auton.

Australian rajajoukot eivät ota näytteitä tai purka ajoneuvoja, joiden epäillään asbestisisällöstä. Sen sijaan maahantuojan tai heidän välittäjän on tarkoitus järjestää testaus tunnustetun asiantuntijan toimesta.

Asbestitestaus vaatii mikroskooppisen analyysin ”työhygienistiltä”.

Jos testit suoritetaan Australiassa, laboratorion tulisi olla kansallisen testausviranomaisten liiton (NATA) tunnustama; jos testaus suoritetaan vieraassa maassa, testitulokset hyväksytään vain ”NATA-tunnustetulla vastaavalla”.

Asbestikielto Australiassa on ollut käytännössä vuodesta 2003, ja asbestin merkittävät terveysvaarat ovat tiedossa. Siksi ABF ei pyytä anteeksi työstään suojelemaan yhteisöä asbestin vaaroilta.

ABF: n virkamiesten on suositeltavaa olla luottamatta merentakaisten myyjien vakuutukseen, että heidän autossaan ei ole asbestia. Sen sijaan maahantuojien tulisi testata se ja korvata tai poistaa epäillyt osat ja paljon aikaa, rahaa ja ponnisteluja säästään heidän autojen saapuessa Australiaan.

This div height required for enabling the sticky sidebar